Foredrag

Kan man lære at blive en kræftoverlever?

Mange bliver nervøse, når de får diagnosen cancer. Mange forbinder cancer med død, og tænker måske, om de dør af canceren og hvor længe de har tilbage at leve i.

Det er fuldt forståeligt at mange, der har fået en cancerdiagnose bliver nervøse, chokerede og ulykkelige. Det skal dog siges, at lægerne i dag er særdeles dygtige og kan rigtig meget indenfor kræftområdet.

20 % af alle kræftpatienter er kræftoverlevere eller exceptionelle patienter, som de også kaldes.

I de studier og materialer, som jeg arbejder med, har læger, kirurger, forskere og psykologer fundet ud af, at man kan bruge erfaringerne fra de exceptionelle patienter og overføre dem på de almindelige patienter.

De almindelige kræftpatienter kan få glæde af den erfaring, som forskerne/lægerne har gjort og erfaret, så patienterne i højere grad kan finde ud af, hvad de exceptionelle patienter har gjort, som har været godt for dem i forhold til at få det bedre eller blive helt raske.

På den medicinske side gør lægerne det ofte ret godt, og på den psykologiske side kan patienterne fra psykologer og andre få mulighed for at engagere sig mere aktivt i deres egen helbredelse ved at få viden om, hvad de exceptionelle patienter har gjort.

Jeg arbejder med kræftpatienter med forskellige tilgange til at forstå deres kræft og evt. årsagen til, at de har fået kræft.

Jeg har en holistisk tilgang og mener, at krop og psyke hænger sammen. Jeg mener, at enhver patient har en læge i sit indre. Han ved det bare ikke. Denne læge kan aktiveres til gavn for helbredelsesprocessen.

Jeg lover ikke, at jeg kan helbrede patienter, det kan jeg naturligvis ikke love, det kan ingen love. Derimod gør jeg alt, der står i min magt for at hjælpe patienter med at reducere deres kræft og blive fit-for-fight igen.

Sted: Den 6. Sans, Skyttehusgade 34, 7100 Vejle

Pris: 100 kr. ( kontant)

Begrænset antal pladser, uforpligtende tilmelding på sms nødvendig. Tlf. 40 10 90 43